Slik utfører du en Mystery-Book Club

 

1.

Velg klubbmedlemmene, hvem skal være mystery fans som elsker å lese og få tid til å komme sammen regelmessig for å diskutere bøker. Medlemmer kan være så få som tre eller fire, men en klubb med seks til åtte medlemmer kan bidra til å opprettholde gruppens integritet hvis noen bestemmer seg for å slippe ut. Det skal være stort nok til å sikre en livlig samtale, men liten nok til at alle Medlemmer kan passe komfortabelt i en persons stue.

Hold et innledende møte for å utarbeide grunnleggende logistikk, for eksempel hvor ofte du ønsker å møte hvor hvert møte skal finne sted, om snacks eller drinker skal gis, og hva slags mysterier medlemmer vil gjerne lese. Møter bør være nok til å opprettholde interessen, men spre seg nok til å gi folk tid til å lese de valgte bøkene. Vær fleksibel i denne planleggingsfasen, og la hvert prospektivt medlem ha et ord, som vil tillate deg å hamre ut en tidsplan som fungerer for alle.

3.

Sett en skifer av mysterium romaner du vil lese, og inkludere så bredt en rekke som mulig. Tenk på de klassiske mysteriene, som for eksempel Agatha Christie; moderne verk fra slike som Sue Grafton; Politiprosedyrene, som Ed McBains 87-dommers romaner, til og med uønskede mysterier, som 'Smilla s Sense of Snow.' Behandle gruppen for ideer, og prøv å identifisere bøker som de fleste medlemmer ikke har lest for å holde diskusjonene livlige.

4.

Opprett en tidsplan for hvert møte og hold til det så mye som mulig. Forbered et sett med spørsmål eller temaer for å diskutere, og sørg for at alle har en sjanse til å snakke under diskusjonen. To timer er vanligvis en rimelig lengde for hvert møte. Bruk første halvtime for generell chit- chat, den midterste timen for 'formell' diskusjon og den siste halvtimen for flere diskusjoner i fri form.

5.

Fortsett møtene så regelmessig som mulig, jobbe gjennom nye mysterier når de er ferdige med de nåværende.

Tips og advarsler

  • Ikke bekymre deg om å stikke for nært til timeplanen for hvert møte. kan til tider kvele organisk strøm av møtet. Og husk at mysterier vanligvis er avhengige av overraskelser før du kommer til 'whodunit', så prøv å fullføre en bok før du diskuterer det.
  • Bokklubber er en fin måte å møte medlesere på og snakke om favorittarbeid. Mystikken, en evig populær sjanger med mye variasjon, er et utmerket valg for en bokklubb. Å gjennomføre en mystery-book-klubb tar litt ekstra forsiktighet, siden overraskende plot vendinger (spesielt de som angår morderenes identitet) er en stift av denne kunstformen. Men med litt øvelse og litt hjelp fra de andre klubbmedlemmene, bestreber man seg kan være en stor suksess.